Smulpaj utan mjöl och socker

Det är rabarbernas tid, och så gott det är! För oss som vill äta lite kolhydratssnålt är rabarber dessutom toppen bra då de innehåller ytterst lite.

Gjorde en smulpaj häromveckan som blev riktigt riktigt god, till och med godare än den traditionella med mjöl och socker, och det är ju inte så vanligt när det gäller bakning utan mjöl och socker. Det blir så väldigt god smak av hasselnötsmjölet.

Så, då kan man njuta, och äta, lite mer :)

En paj

5-8 rabarbersjälkar, beroende på storlek
½-1 msk sukrin
kanel

200 gram smör
3 msk sukrin
1 krm stevia
1 dl fibrex
½ dl kokosnötsmjöl
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl

Sätt ugnen på 200 grader
Hacka rabarbern i lagom småbitar och lägg i pajformen
Strö kanel och sukrin över rabarbern
Blanda samman samtliga ingredienser i en bunke till en smulig deg
Strö degen över rabarbern.
Grädda i ugn ca 15 minuter eller tills pajen fått fin färg

Servera som den är eller med vispad grädde smaksatt med vanilj eller vaniljglass

(funkar även toppen som mellanmål och lika god dagen efter)

/Jenny

2 kommentarer:

  1. Låter smarrigt! Men var köper du alla dessa olika nötmjöl? Inte på Ica Tången, väl?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj,de felstabrukarfinnas påtyp Ica MAXI eller liknande. Men kolla annars in LCHbutiken på nätet, enkelt om man inte har så nära...

      Radera